No. 1

100% Arabika:
Blend:
Brasil Santos 17/18
Columbia Supremo EP Medellin scr. 17/18
Papua New Guinea Sigri AA Grade
Profil palenia: średni
Aromat: Marcepan, w tle nuty skórki pomarańczy
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska
– gorycz: wysoka
Body: średnie
Flavour: Czerwony grapefruit, ciemne kakao, prażone orzechy laskowe
Overall: Kawa doskonale nadaje się do sporządzania napojów mlecznych, jako espresso intensywna w smaku, w stylu italian.

No. 2

65% Arabika, 35% Robusta
Blend:
Brazil Santos 17/18
Vietnam Robusta grade 1 s.18
profil palenia: średni
Aromat: nuty drzewne
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska
– gorycz: wysoka
Body:średnie +
Flavour: charakterystyczne dla Robusty mocny smak, pozbawiona kwasowości, dzięki czemu trafia w gusta wielu Polaków.
Overall: Kawa doskonale nadająca się do automatów, wyjątkowo pasuje do sporządzania napojów mlecznych, ponieważ wciąż jest mocno wyczuwalna i intensywna w mleku. Bardzo sycylijski styl espresso.

No. 3

100% Arabika
Blend:
Brasil Santos 17/18
Columbia Supremo EP Medellin scr. 17/18
profil palenia: średni
Aromat: Marcepan w ciemnej czekoladzie
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska
– gorycz: wysoka
Body: średnie
Flavour: czerwone grapefruity, orzechy laskowe, kakao
Overall: Przyjemny smak włoskiego espresso, które również będzie miało dobre połączenie z mlekiem.

No. 5

100% Arabika
Single
Brazil Santos 17/18
Profil palenia: średni
Aromat: mleczna czekolada, winogrona
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska +
– gorycz: średnia
Body: średnie
Flavour: suszone śliwki, orzech laskowy, mleczna czekolada z kandyzowanymi bakaliami
Overall: łagodniejsza i bardziej nowoczesna wersja espresso. Najdelikatniejsza z kaw w naszej ofercie, sprawdzi się najbardziej jako kawa czarna, jako espresso nie będzie intensywnie gorzka, do mleka będzie bardziej delikatna.

No. 7

100% Arabika,
Blend:
Columbia Supremo EP Medellin scr. 17/18
Brazil Santos 17/18
Costa Rica SHB Tarrazu, San Rafael.
Profil palenia: średni
Aromat: Marcepan, landrynki owocowe (czerwone i czarne owoce)
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska +
– gorycz: wysoka
Body: średnie
Flavour: Rodzynki, suszone morele, prażone orzechy
Overall: Kawa o dobrym balansie, pozostawia przyjemny aftertaste, kojarzący się z whisky lub brandy

No. 9

100% Arabika
Single:
Costa Rica SHB Tarrazu, San Rafael
Profil palenia: jasny
Kawa do aternatywnych metod zaparzania
Aromat: red berries (czereśnia, żurawina)
Taste balance:
– kwasowość: niska
– słodycz: niska ++
– gorycz: średnia
Flavour: Czereśnie, orzech włoski, suzona żurawina, mleczna czekolada, whisky (Jameson)
Overall: Kawa sprawdzająca się w większości metod parzenia w domu, profil palenia pod alternatywne metody zaparzania, przyjemny i dość długi aftrtaste.